Vernissage 9/4, Carina Sundemo, akvareller med västkustmotiv och blommor

Carina Sundemo – akvarellkonstnär

Vernissage på Sol & Sand lördag 9/4 kl 11.00- 13.00.
Jag kom i kontakt med Carina Sundemo genom att vi skulle finna en duktig akvarellmålare som skulle måla på beställning , ett enkelt hus i Mollösund, en 50 årspresent. En sökning på Google gav resultat! Jag åkte till ateljen i Mölndal och fann underbara akvareller. Jag bjöd in Carina till ett av Företagsamma kvinnors möten och sedan har vi haft sporadisk kontakt. Vi har stora tomma vita väggar på Sol & Sand perfekta för en utställning, tänkte jag.
Nu blir det verklighet, fantastiskt roligt!
Carina Sundemo har målat akvarell på heltid sedan mitten på 80-talet. Under årens lopp har teknik och motiv växlat och utvecklats. Hon älskar att målar hav och klippor. ”Bryggdetaljer” som hon kallar dem, är en favorit. Det är motiv med järnringar, trossar och tampar på en brygga, ju mer slitet och rostigt desto roligare att måla. Mycket av inspirationen kommer från Tjörn, där hon tillbringar somrarna och utforskar både kustbandet men även Tjörns spännande kulturlandskap.
Under sina verksamma år har hon regelbundet ställt ut sitt måleri både i separat- och samlingsutställningar runt om i landet. Någon gång om året öppnar hon också sin ateljé i Mölndal för en ateljéutställning. Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn har de senaste åren betytt mycket för akvarellintresset i landet och speciellt på västkusten. Hon har märkt av intresset och det har inneburit välbesökta utställningar de senaste åren då jag sommartid ställt ut mina akvareller på Tjörn.
Carina har sedan våren 2010 börjat med en spännande teknik, att trycka Giclée Fine Art tryck. Det är den senaste digitala tekniken för begränsade originalserier. De flesta muséer och gallerier världen över utnyttjar nu Giclée Fine Art för framställning av flera original. Man printar ut bladen ett och ett i en bläckstråleskrivare på syrafritt akvarellpapper, ( oljemålningar trycks på canvas). Carina har åtta olika motiv i en upplaga på 50 ex per motiv. Resultatet blir fantastiskt bra i denna teknik. 
Carina Sundemo är autodidakt och har under åren övat upp sin akvarellteknik genom eget idogt arbete och otaliga timmars experimenterande i sin ateljé. Inom svenskt akvarellmåleri är hennes stora förebild Lars Lerin. Hon har inspirerats mycket av hans enormt stora akvarellmålningar och under de senare åren har jag målat akvareller i större format där akvarellpappret mäter 152 cm x 102 cm. Detta har varit mycket spännande och känts som en stor utmaning eftersom man måste ha pappret ”liggande” på grund av att vattnet annars bara rinner rakt ner. Hon känner stor glädje över att få glädja många med sin konst!
Hemsida: www.carinsundemo.se

Vernissage lördag 9/4 kl. 11.00- 13.00


Vi kan nu glädjas över att på Sol & Sand i Ytterby
få visa några av hennes underbara akvareller och tryck.

Vernissage lördag 2011-04-09 kl 11.00-13.00.
Utställningen pågår till lördag 16/4 kl.15
Se våra öppettider på hemsidan.
Välkomna!

Lullan och Lotta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0